Сайт села Мельня
Воскресенье, 19.05.2024, 02:01
Меню сайта

Форма входа

Поиск

Календарь
«  Январь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архив записей

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 18

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Главная » 2015 » Январь » 27 » Розширене засідання Консультативної ради з питань місцевого самоврядування.
    08:54
    Розширене засідання Консультативної ради з питань місцевого самоврядування.

    26 січня У Верховній Раді України відбулося розширене засідання Консультативної ради з питань місцевого самоврядування.

    Делегація ВАССР була представлена у складі: Голова ВАССР – Микола Фурсенко, Заступник голови , керівник виконавчої дирекції Микола Поєдинок, керівник Полтавського регіонального відділення – Омельницький сільський голова Шереметьева О.І., Заступник головаи ВАССР – Димерський сільський голова Леонід Кучерявий, Старолисецький сільський голова – Анатолій Лущак, заступники керівника виконавчої дирекції Наталія Ключник та Вадим Савченко.


    Для участі у нараді виконавча дирекція опрацювала надіслані вами проблемні питання та пропозиції та виклала їх у офіційному зверненні до Голови ВРУ. Еспертним середовищем, залученим до опрацювання законодачої бази було надано враховано ваші пропозиції та напрацьовано зміни до законів України.

    У своєму виступі на Координаційній раді голова ВАССР Микола Фурсенко підняв болючі питання, які були надіслані вами, як такі, які потребують негайного втручання. Тези доповіді можете переглянути за адресою vassr.org

    За результатами розширеного засідання всеукраїнським асоціаціям органів місцевого самоврядування рекомендується:
    до 6 лютого 2015 року підготувати та подати до Кабінету Міністрів України узгоджені пропозиції щодо зміни до Бюджету на поточний рік в частині фінансового забезпечення місцевого самоврядування;

    активізувати свою діяльність з підготовки висновків до проектів законів, інших нормативно-правових актів з питань, що стосуються місцевого самоврядування і регіонального розвитку, у тому числі децентралізації влади, а також удосконалення бюджетного та податкового законодавства;
    невідкладно подати пропозиції до порядку денного другої сесії та перспективного плану законодавчих робіт Верховної Ради України восьмого скликання;

    подати Голові Верховної Ради України пропозиції щодо оновлення складу Консультативної ради з питань місцевого самоврядування, плану її роботи, а також нових форм роботи цього консультативно-дорадчого органу.

    Кабінету Міністрів спільно з членами Консультативної ради, всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування рекомендується проводити роз'яснювальну роботу у територіальних громадах, місцевих радах усіх рівнів щодо практичного застосування змін до законодавства, спрямованих на фінансове забезпечення місцевого самоврядування та децентралізацію влади.

    При цьому вважати за доцільне органам державної влади налагодити ефективний діалог з місцевими радами, об'єднаннями органів місцевого самоврядування, іншими інститутами громадянського суспільства.

    Консультативна рада з питань місцевого самоврядування рекомендує Голові Верховної Ради України звернутися до Президента України та Верховної Ради України з пропозицією невідкладно розпочати підготовку відповідного законопроекту про внесення змін до Конституції України, забезпечивши при цьому прозорість конституційного процесу та участь у ньому органів місцевого самоврядування.

    Просмотров: 370 | Добавил: ZDA | Теги: місцеве самоврядування | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *: